Thirrje për artistë!                                                   

KAE krijon mundësi për ekspozita çdo vit përmes thirrjeve për art.

Ne dëshirojmë të shfaqim artistët të cilët punojnë me zell, janë kreativ dhe mendojnë jashtë kornizës. Shumë ekspozita të KAE’s do të kenë vlerësim anonim nga kuratorë dhe profesionistë të artit nga e gjithë bota. Kjo do të bëjë të mundur që punimet e artistëve të vlerësohen në baza të tyre meritore, sesa në përmbajtjen e rezymesë. Të gjitha ekspozitat e galerisë janë të hapura për publikun dhe asnjëherë nuk do të ketë pagesë hyrëse.  Read in English


FBCall_00.png

For the Love of Art Exhibition

ÇFARË DUAM
Kjo do të jetë ekspozita e fundit e Galerisë KAE për vitit 2018! Ishte një vit i suksesshëm dhe ne duam të festojmë dashurinë tonë për artin! Artistët inkurajohen të paraqesin veprat e tyre të preferuara që ata kanë krijuar. Veprat mund të jenë të ndryshme, piktura, vizatime, skulptura, fotografi, dhe media të përziera. Veprat mund të pasqyrojë çdo lëndë që artistët zgjedh.

Kërkesat për të Aplikuar:
1. Të gjitha veprat duhet të jenë krijuar dhe prodhuar brenda 4 viteve të fundit dhe artistët të cilët duan të aplikojnë duhet të jenë 18 vjeç ose më të vjetër.
2. Veprat e artit te cilat do të dorëzohen nuk duhet të kenë qenë pjesmarrëse në njërat nga ekspozitat e mëparshme të Galerisë KAE.
3. Artistët duhet të përdorin formularin online për aplikim.

Apliko ONLINE KËTU

JURIA: Alastair Gordon (British)

KOHEZGJATJA E EKSPOZITËS: 26 tetor - 02 dhjetor 2018

AFATI I FUNDIT PËR APLIKIM: 06 tetor 2018, 18:00
Aplikimet konsiderohen të paplota derisa të gjitha format, imazhet dhe pagesat të pranohen nga Galeria KAE deri në afatin e fundit.

PAGESA PËR APLIKIMI:
5€ për artistët të cili aplikojnë me 1-2 vepra arti
8€ për artistët të cili aplikojnë me 3-5 vepra arti

ORARI:
Afati i aplikimit dhe pagesat e aplikimit duhet të bëhen deri më: 06 tetor 2018, 18:00
Rezultatet shpallen me: 09 tetor 2018
Pranimi i veprave në galeri dhe nënshkrimi i marreveshjës me artistë: 11 - 13 tetor 2018
Hapja zyrtare e ekspozitës: 26 tetor 2018, 19:30
Mbyllja e ekspozitës : 02 dhjetor 2018
Marrja e punimeve nga artistët: 04-05 dhjetor 2018

SI TË BËHËT PAGESA PËR APLIKIM:
Përdorimi i transferit bankar - llogaria bankare Raiffeisen Kosovo Art Exchange # 1503001004628929.
** Tregoni që pagesa juaj është për "Love of Art" dhe të përfshijë emrin dhe mbiemrin tuaj.

JU LUTEM LEXONI:
Politikat dhe Udhëzimet e Ekspozitave të Galerisë KAE

KORNIZAT E VEPRAVE:
Në mënyrë që të jeni pjesë e ekspozitës, veprat tuaja duhet të jenë me korniza. Kornizat në veprat tuaja duhet të jenë/vendosën në mënyrë profesionale. Veprat duhet të jenë me korniza kur të sillen në galeri.
Nëse veprat tuaja nuk kanë korniza atëherë Galeria KAE ofron këto shërbime:

Artistët që kanë vepra të punuara në letër (vizatime, fotografi, ngjyra të ujit, etj.), mund të përdorin kornizat e galerisë për 2 Euro/kornizë, për aq sa zgjat ekspozita.
Artistët që kanë vepra të punuara në pëlhurë mund të kerkojnë nga galeria që t’u punohen kornizat prej druri për 5 Euro/vepër. Pas ekspozitës kornizat nga druri i takojnë artistëve.

Read in English


MeMyMacchiato.png

Me and My Macchiato Photo Project

A e mbani mend projektin tonë me Selfie? Tashmë është rikthyer në një mënyrë tjetër. Këtë herë ne duam fotografitë tuaja me makiatot tuaja. Për herë të tretë, galeria KAE do të krijoj projektin e fotografisë gjigande. Na dergoni foto tuaja(si dhe të shokëve/shoqeve) me një gjë për të cilen Kosova është e njohur më së miri-- "Makiatot më të mira në Europë!" Aplikimi është falas, lehtë, dhe hapur për artistët dhe jo-artistët.