foto: Valmir Mehmetaj

foto: Valmir Mehmetaj

Jacqueline Dulin

Drejtoresha Ekzekutive / Read in English
Me origjin nga zona e Uashingtonit, D.C., Jacqueline ("Xhaklina") përfundoj studimet e nivelit Bachelor të Arteve të Bukura në pikturë dhe histori të artit në Universitetin James Madison. Përvoja e saj përfshin të qenit një dizajner interaktiv në Galerin Sackler dhe instuticionin Smithsonian si dhe me Muzeun Memorial të Holokaustit në SHBA. Pas largimit nga fusha e dizajnit, ajo hapi studioin e saj të artit në Raleigh --- SignificantForm Studio. Si artiste ajo mori pjesë në shumë shfaqje të jurisë dhe solo. Puna e saj ka fituar çmime dhe mbahet gjithashtu në koleksione private. Ajo vazhdon të ndjekë pikturën duke investuar në komunitetin e arteve lokale në Mitrovicë.

Para se të bëhej drejtoresh ekzekutive e KAE’s , Jacqueline ishte e përfshirë më shumë në pjesën edukativo-arsimore të artit. Në SHBA, ajo ishte ciceron për Muzeun e Artit të Karolinës së Veriut. Pasi u zhvendos në Mitrovicë, ajo filloi të jap mësim në lëndën e artin në Kosovo Leadership Academy.

Disa nga artistët e saj të preferuar janë: Mark Rothko, Richard Diebenkorn, Beverly McIver, Mickalene Thomas, Xu Bing, dhe El Anatsui.

Adelina Vinarci

Asistente administrative
Duke punuar në diplomën e saj bachelor nga Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit Mitrovicë, Adelina i bashkohet ekipit të Galerisë KAE me një dashuri për artin dhe me aftësitë administrative për të mbajtur gjërat të organizuara. Udhëtimet e saja në Vjenë dhe punësimi gjatë verës në Gjermani në vitin e kaluar e kanë forcuar atë si një anëtar i stafit që flet rrjedhshëm gjermanisht. Përveç gjuhës gjermane, Adelina është edhe një përkthyese e aftë në gjuhën angleze. Roli i Adelinës do të përfshijë gjithashtu udhëheqjen e programit e Let's Talk! për fëmijë. 

Arlinda.jpg

Arlinda Fejzullahu

Specialiste për media dhe evente
E diplomuar në nivelin bachelor nga Universiteti i Prishtinës , Arlinda vjen tek KAE me energji për të përhapur informata rreth galerisë! Përvoja e saj përfshin udhëtimet në Poloni me programin ERASMUS+ për ndërrim studentash si dhe praktika në Univertistetin e Prishtinës. Si specialiste e medias dhe eventeve të galerisë, Arlinda fokusohet në tendencat e marketingut të mediave sociale dhe në mediat tradicionale. Përveç udhëheqjes  të të gjitha rrjeteve sociale të galerisë, Arlinda gjtihashtu do të koordinojë çdo ngjarje të galerisë për të siguruar që artistët tanë dhe vizitorët të përfitojnë sa më shumë nga përvoja e tyre në KAE.

Besa Zeneli

Praktikante
Duke kaluar në klasën e 11-të në Akademinë e Lidershipit të Kosovës, Besa njihet si udhëheqëse në shkollën e saj. Ajo ka qenë e përfshirë në sport, teatër dhe vullnetarizëm për të ndihmuar nxënësit e rinj. Ajo është gjithashtu e aftë të përdorë laptopë Apple dhe programet Microsoft Word dhe Excel. Aftësia më e mirë e Besës është përkushtimi i sajë i pandalshëm për t'u shërbyer të tjerëve dhe për të punuar shumë. Edhe për një të rritur, etika e saj e punës është një shembull për të gjithë ne në galeri.

Era Mziu

Praktikante
Duke kaluar në klasën e 11-të në Akademinë e Lidershipit të Kosovës, Era ishte presidente e trupit studentor të shkollës. E shkëlqyeshme akademikisht, Era gjithashtu luajti një rol udhëheqës në prodhimin e parë të dramës së KLA-së,  të quajtur "Jack dhe Beanstalk". Ajo është gjithashtu e aftë të përdorë laptopë Apple si dhe programet Microsoft Word dhe Excel. Erësi pëlqejn sfidat e reja dhe përballet me sfida të ndryshme me besim të plotë.